Kontraktsbetingelser
Aksept av studieplass
Denne kontrakten gjelder for alle fagskoleutdanninger.
Studenten bekrefter at vedkommende har lest betingelsene for kontrakten, og aksepterer tilbudet om studieplass ved Fagskolen Tirna. Ved å bekrefte har studenten forstått og akseptert innholdet i denne kontrakten.
Kontrakten suppleres av øvrige vilkår og retningslinjer tilgjengelig under hver enkel utdanning på www.tirna.no som samlet sett utgjør den bindende avtalen mellom Fagskolen Tirna og studenten. Tidsrammen for gjennomføring gis i spesifikk timeplan for utdanningen eller modulen.
Elektronisk kommunikasjon – personopplysninger
Ved søknad og inngåelse av kontrakt ved Fagskolen Tirna, samtykker studenten i at Fagskolen Tirna behandler søknaden og annen informasjon, herunder foretar kredittvurdering etter behov. Som student vil man i utdanninger av lengre varighet ha tilgang til, og samtykker i å bruke Fagskolen Tirna sin læringsplattform, som er en viktig kanal for informasjon. All kommunikasjon vil i hovedsak skje gjennom læringsplattformen, epost og SMS. Som student plikter man å sjekke epost og «min side» på læringsplattformen minst en gang hver uke. Studenten plikter å sørge for at kontaktdetaljene som er registrert hos Fagskolen Tirna til enhver tid er korrekte og oppdaterte. Kommunikasjon vedrørende eksamen vil skje via Wiseflow på e-post.
Fagskolen Tirna vil ikke utlevere informasjon om studenten til tredjepart, med mindre studenten har gitt samtykke til dette eller det foreligger annet hjemmelsgrunnlag. Studenten har rett til innsyn i registrerte opplysninger om seg selv og til å kreve retting av feilaktige eller ufullstendige opplysninger, jf. personopplysningsloven kap. 3. Henvendelser kan gå til personvern@tirna.no og svar på henvendelsen gis seinest innen 30 dager.
Omfang
Studenten gis ved tilbud om studieplass en begrenset, individuell og ikke-eksklusiv studierett til den utdanningen som følger av bestillingen.
Utøvelsen av studieretten er generelt begrenset til å gjelde studentens personlige og individuelle benyttelse av utdanningen og tilhørende materiale.
Angrerett
Studenten har angrerett etter angrerettloven av 20.06.14 nr. 27 § 21 første ledd, jf. § 1 i 14 dager fra aksept av denne kontrakten. Angreretten benyttes ved å levere skriftlig, utvetydig avmelding til Fagskolen Tirna. Denne vil ha samme gyldighet som et angrerettskjema. Avtalens angrerettsbestemmelser gjelder tilsvarende for studenter som ikke har angrerett etter angrerettloven. Studenter som bruker angreretten stilles som om avtalen aldri var inngått, jf. angrerettloven § 23.
Ved kontraktinngåelse 2 måneder eller tidligere før start gis utvidet angrerett frem til 30 dager før oppstart.
Avmelding eller permisjon
Avmelding eller søknad om permisjon skal gis skriftlig. Alle søknader vurderes konkret av Fagskolen Tirna. Gyldige grunner kan være dokumentert sykdom eller andre tungtveiende årsaker. Fagskolen plikter å informere studenten om at henvendelsen er mottatt og blir behandlet uten ugrunnet opphold.
Studenten har bevisbyrden og må godtgjøre årsaken til studieavbrudd for de tilfeller hvor studenten har rett til midlertidig eller endelig avbrudd.
Se mer informasjon om permisjon
Fagskolens ansvar
Fagskolen Tirna skal gjennomføre utdanningen i samsvar med de planer som på forhånd er forelagt studenten. Fagskolen kan likevel foreta endringer i undervisningsopplegget, tid og sted for undervisning, lærerkrefter m.m. Skolen må dokumentere og begrunne hvorfor endringene er nødvendige. Ved vesentlige endringer i tidspunkt eller undervisningssted gis studenten rett til avmelding innen 7 dager fra melding om endring er gitt.
Fagskolen Tirna kan videre avlyse utdanninger der det ved oppstart ikke er nok søkere til å sikre en forsvarlig gjennomføring, eller av andre årsaker som er utenfor skolens kontroll. I slike tilfeller vil studenten få refundert eventuelle innbetalte beløp. Varsel om avlysning skal sendes senest 1 uke før studiestart.
Studentens ansvar
Studenten har selv ansvar for å avklare at utdanningen gir den forventede kompetanse og om det avvikles eksamen for den aktuelle utdanningen. Studenten skal sette seg inn i fagskolens reglement slik det til enhver tid fastsettes, og skal følge dette.
Avledet eller indirekte bruk – for eksempel ved å gi tredjemann uautorisert tilgang til utdanningen, kopiere deler av materialet eller foreta endringer – er ikke tillatt.
Adresse- eller navneendring må straks meldes skriftlig til skolen.
Dersom studenten har behov for spesiell tilrettelegging i undervisningen, bes dette oppgitt ved signering av kontraktsbetingelsene.
Mislighold
Hvis en av partene misligholder sine forpliktelser etter denne kontrakten, kan krav gjøres gjeldende overfor den annen part.
Fagskolens mislighold
Dersom fagskolen ikke leverer det studietilbud eller kvalitet som avtalt, har fagskolen rett til å tilby supplerende eller alternativ opplæring. Kan forholdet ikke utbedres, kan studenten kreve prisavslag eller heve kontrakten. Melding om heving må gis innen rimelig tid. Fagskolen refunderer da betalte avgifter.
Studentens mislighold
Kontraktsbrudd fra studentens side frigjør ikke studentens betalingsplikt. Ved over 14 dagers forsinkelse på studentavgift skal studenten betale forsinkelsesrente etter lov om rente ved forsinket betaling av 17.12.76 nr. 100, og et purregebyr på kr 35. Ubetalt krav etter purring kan inndrives via rettslig inkasso i henhold til inkassoloven av 13.05.88 nr. 26 med forskrift av 14.07.89.
Ved vesentlig mislighold kan studenten miste studieplassen i henhold til Forskrift om høyere yrkesfaglig utdanning ved AOF Fagskolen (lokal forskrift) kap. 8. Heving av avtalen gjøres skriftlig.
Klagerett
Studenten har rett til å klage på alle enkeltvedtak fattet av fagskolen jf. forvaltningsloven § 2 første ledd bokstav b og § 28. Enkeltvedtak omfatter blant annet opptak, eksamensvurdering, bortvisning, fritak, særordninger, fusk, permisjon og tap av studieretten.
Taushetsplikt
Som student ved Fagskolen Tirna forplikter jeg meg til å overholde gjeldende regler om taushetsplikt.
Jeg er kjent med at:
- Jeg under utdanning, praksisopplæring og annen aktivitet i regi av utdanningen kan få tilgang til taushetsbelagt informasjon om enkeltpersoners personlige forhold.
- Taushetsplikten gjelder både under og etter endt utdanning.
- Brudd på taushetsplikten kan få alvorlige konsekvenser, inkludert utestengelse fra studier, tap av retten til å gå opp til eksamen, og eventuelt strafferettslig forfølgelse, jf. Lov om høyere yrkesfaglig utdanning § 25.
- Jeg ikke har lov til å tilegne meg, bruke eller videreformidle taushetsbelagt informasjon uten hjemmel.
Jeg forplikter meg til:
- å sette meg inn i følgende gjeldende lover og regler om taushetsplikt
- Å ikke dele taushetsbelagt informasjon med uvedkommende
- å kontakte administrasjonen eller faglærer dersom jeg er i tvil om hva som omfattes av taushetsplikten.
Studenter i utdanninger ved fagområdene helse- og oppvekst ved Fagskolen Tirna har taushetsplikt etter forvaltningsloven § 13-13e, helse- og omsorgstjenesteloven § 12-1, barnevernloven § 6-7, spesialisthelsetjenesteloven § 6-1 og helsepersonelloven kap. 5, §§ 21-29; jf. samme lov § 3 nr. 3, opplæringsloven § 15-1, barnehageloven § 20 o.l. Listen er ikke nødvendigvis uttømmende.
Semesteravgift
Alle studenter hos Fagskolen Tirna skal betale en semesteravgift. Semesteravgiften går til dekning av medlemskap i studentorganisasjonen ONF, kopieringsmateriell og andre administrative kostnader knyttet til utdanningen.
Betalingsforpliktelser
Semesteravgiften utgjør kr 350 pr. semester. Totalbeløpet faktureres i sin helhet ca. midtveis i utdanningens første semester. Beløpet refunderes ikke dersom studenten avslutter utdanningen eller søker om permisjon etter studiestart.
Spesielt for utdanninger som ikke har offentlig finansiering
Dersom studenten benytter angreretten etter studiestart, må en forholdsmessig del av utdanningskostnaden dekkes, avhengig av hvor stor del av utdanningen som er fulgt. Studenten må dokumentere at angrerett er benyttet innen fristen.
Utdanning som varer inntil ett semester: Utdanningskostnaden skal betales fullt ut.
Utdanning som varer mer enn ett semester:
Før oppstart (dag 0):
– 30 dager eller mer: ingen kostnader
– 29–14 dager: kostnad for 1. semester
– 13–1 dag: kostnad for 1. og 2. semester
Etter oppstart (dag 1):
– I løpet av 1. semester: 70 % av totalbeløpet
– Fra 2. semester og resten av perioden: 100 % av totalbeløpet
Faktura kan deles opp i månedlige betalinger. Det tilkommer et faktureringsgebyr på kr 50 når studenten har en avdragsordning på mer enn 2 fakturaer.
Sist oppdatert