Tilrettelegging av praksis og prosjektarbeid
Har du behov for særlig tilrettelegging på grunn av for eksempel funksjonsnedsettelse, sykdom, graviditet eller amming, eller spesielle behov som gjør at du ønsker praksis på en bestemt arbeidsplass? Da må du legge ved dokumentasjon fra lege, psykolog eller annen sakkyndig person når du søker. Dokumentasjonen bør gi eksempler på tilretteleggingstiltak som kan være hensiktsmessige.
Vær oppmerksom på at selv om du oppfyller ett av kriteriene nedenfor, er det ingen garanti for tilrettelegging. Tilgjengelige praksisplasser på studiet ditt eller i klassen din, sammen med faglige hensyn, vil blant annet være avgjørende for hva som er mulig og ikke.
Praksis eller prosjektarbeid på egen arbeidsplass
De aller fleste studentene hos Fagskolen Tirna studerer på deltid og kombinerer utdanningen med jobb. Praksis/prosjektarbeid blir som hovedregel gjennomført på egen arbeidsplass der arbeidsgiver har ansvaret for å tilrettelegge arbeidsplassen for den ansatte jfr. arbeidsmiljøloven kap. 4.
Praksis eller prosjektarbeid på ny arbeidsplass
Punktene under omhandler praksis/prosjektarbeid der du ikke gjennomfører det på egen arbeidsplass.
Individuell tilrettelegging
Hvis du har behov for tilrettelegging i praksis/prosjektarbeid på grunn av for eksempel funksjonsnedsettelse, sykdom, graviditet eller amming, kan du sende en søknad om tilrettelegging til oss. Eksempler på særordninger kan være fysisk tilrettelegging under selve praksisoppholdet, eller tilrettelegging for amming.
Vi kan ikke pålegge praksisinstitusjonene å tilrettelegge for studenter med særskilte behov, men vi kan oppfordre til det innenfor rammene hos den enkelte praksisinstitusjon.
Tirna kan heller ikke gi tilrettelegging som medfører en reduksjon av de faglige kravene som stilles i den enkelte utdanningen.
Praksis på eget sted – ved spesielle behov
Hvis du har spesielle behov som gjør at du ønsker praksis på et bestemt sted, kan du søke om dette. Dette er kun aktuelt dersom du blir tildelt praksisplass et sted hvor du må bo borte fra studiestedet eller pendle over lengre avstander.
Merk at utdanningen din har et geografisk praksisfelt som legger føringer for hvor du kan ha praksis. En viss pendletid må påregnes også for studenter som får innvilget praksis på bestemt sted.
Hva skjer etter at du har søkt?
• Praksiskoordinator vil behandle søknaden.
• Saksbehandlingstiden kan ta inntil fire uker fra mottatt søknad/søknadsfrist.
• Du kan bli innkalt til en tilretteleggingssamtale ved behov.
• Du vil få svar inne på StuddWeb på din side.
• Dersom tilretteleggingen kan påvirke gjennomføringen av praksis- eller prosjektarbeid perioden, vil fagskolen ha dialog med praksisstedet og studenten.
Sist oppdatert