Tilrettelegging
Krav til særskilt tilrettelegging er regulert i fagskoleloven § 15 og lokal forskrift § 7-9
Tilrettelegging av studiesituasjonen
Dersom du har en funksjonsnedsettelse eller har særskilte behov, har du rett til egnet individuell tilrettelegging av lærested, undervisning, læremidler og eksamen, for å sikre likeverdige opplærings- og utdanningsmuligheter.
Tilrettelegging av praksis
De aller fleste studentene hos Fagskolen Tirna studerer på deltid og kombinerer utdanningen med jobb. Praksis blir som hovedregel gjennomført på egen arbeidsplass der arbeidsgiver har ansvaret for å tilrettelegge arbeidsplassen for den ansatte jfr. arbeidsmiljøloven kap. 4.
Tilrettelegging ved eksamen
Dersom du har en funksjonsnedsettelse eller du har særskilte behov har du rett til egnet individuell tilrettelegging ved eksamen for å sikre likeverdige opplærings- og utdanningsmuligheter i henhold til vår lokale forskrift § 7-9.
Tilrettelegging ved eksamen kan for eksempel være:
- utvidet tid
- rett til lengre pauser med mulighet for hvile
- høytlesning av oppgavetekst
- spesielle fysiske tilrettelegginger eller hjelpemidler
- endring av vurderingsform
- eget eksamenslokale
- bruk av PC
- skrivehjelp
- innlesing av besvarelsen med digital lagring
- ammepauser
Har du dokumenterte lærevansker eller har annet morsmål enn norsk, kan du etter eget ønske få lagt ved eksamensbesvarelsen en anonymisert attest som stadfester dette.
Den individuelle tilretteleggingen skal likevel være slik at eksamensbesvarelsen/presentasjonen vurderes etter de faglige kriterier som gjelder for utdanningen.
Søknad med dokumentasjon av behovet for individuell tilrettelegging må du sende til fagskolen innen fastsatt frist. Fagskolen fatter vedtak. Vedtaket skal være skriftlig og begrunnet. Vedtaket kan påklages, jf. fagskolens lokale forskrift kapittel 9.
Kostnader ved individuell tilrettelegging vil normalt måtte dekkes av deg.
Sist oppdatert